tvm productions

Algemene voorwaarden | TVM Productions

 

Artikel 1. Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  • 1. TVM Productions: de eenmanszaak genaamd TVM Productions, ingeschreven in het KvK handelsregister onder nummer 84518839.
  • 2. Offerte: alle aanbiedingen en/of prijslijsten en/of prijsopgaven van TVM Productions aan (rechts)personen waarmee beoogd wordt een overeenkomst aan te gaan.
  • 3. Overeenkomst: de overeenkomst van opdracht tussen TVM Productions en opdrachtgever.
  • 4. Opdracht: de dienst of het product dat door TVM Productions geleverd zal worden.
  • 5. Opdrachtgever: de (rechts)persoon of personen waarmee TVM Productions de overeenkomst gesloten heeft, tevens de aanvaarder van deze algemene voorwaarden.
  • 6. Annuleren: beëindiging of ontbinding van de overeenkomst.
  • 7. Schriftelijk: alle communicatie, anders dan mondelinge communicatie, waarbij de identiteit van de afzender en de authenticiteit van de communicatie voldoende vaststaat. De bewijslast betreffende de ontvangst van (elektronische) schriftelijke communicatie ligt te allen tijde bij opdrachtgever.
  • 8. Gebruik: verveelvoudigen en/of openbaar maken in de zin van de Auteurswet 1912.
  • 9. Aw.: Auteurswet 1912.
  • 10. Werk(en): een foto of een videoproductie, alsmede andere vastleggingen van geluid, beeld en informatiedragers, gemaakt door TVM Productions.
Artikel 2. Toepassing
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen TVM Productions en opdrachtgever, alsmede op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, opdrachten en overeenkomsten.
2. Bepalingen of voorwaarden gesteld door de opdrachtgever die afwijken van, of niet voorkomen in, deze algemene voorwaarden zijn voor TVM Productions slechts bindend indien en voor zover deze door haar uitdrukkelijk en schriftelijk zijn aanvaard.
Artikel 3. Aanbod/Offerte
1. TVM Productions doet een aanbod in de vorm van een offerte, welke schriftelijk of elektronisch wordt verstrekt.
2. Een Offerte is vrijblijvend en de daarin genoemde bedragen gelden tot uiterlijk in de Offerte aangegeven deadline, en bij gebreke daarvan tot uiterlijk 30 dagen na de datum van verzending van de Offerte door TVM Productions.
3. Prijsopgaven in offertes kunnen wijzigingen ondergaan door (onvoorziene) verandering in de werkzaamheden of prijsstijging van de eventuele extra benodigde apparatuur. TVM Productions zal opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen.
4. Aan een offerte zelf zijn geen kosten verbonden.
5. In de Offerte wordt de inhoud van de opdracht kort omschreven met inbegrip van: opdrachtgever, doel van de opdracht, gebruiksvorm, eventuele medewerking of inbreng opdrachtgever, eventueel uiterste oplevertermijn.
6. Een offerte kan concrete concept- of creatieve voorstellen bevatten, deze blijven eigendom van TVM Productions en worden tegen onrechtmatig gebruik beschermd op grond van art. 6:162 Burgerlijk Wetboek.
7. Bij ingrijpende wijzigingen op een eerste offerte die derhalve leiden tot een nieuwe offerte worden extra kosten in rekening gebracht (zie art. 6).
8. De prijzen in de offertes zijn exclusief BTW.
Artikel 4. Aanvaarding van het aanbod
1. Opdrachtgever dient het aanbod expliciet en schriftelijk, bij voorkeur via email, te aanvaarden. Indien opdrachtgever dit nalaat, maar er desondanks mee instemt, of althans die indruk wekt, dat TVM Productions werk verricht in het kader van de overeenkomst, of bij vooruitbetaling bij productieopdrachten indien vermeld in de offerte, dan wordt het aanbod als aanvaard beschouwd.
2. TVM Productions behoudt zich het recht voor om een opdracht te weigeren indien na aanvaarding nieuwe informatie beschikbaar komt die de uitvoering voor TVM Productions onaanvaardbaar maken.
3. Na aanvaarding kan de overeenkomst slechts met wederzijdse instemming worden gewijzigd. TVM Productions is in dat geval gerechtigd de voor de overeenkomst verschuldigde prijs aan te passen.
Artikel 5. Uitvoering van de opdracht
1. TVM Productions zal de opdracht naar beste inzicht en vermogen en in overeenstemming met de eisen van goed vakmanschap uitvoeren, in de stijl waarin TVM Productions gebruikelijk werkt.
2. TVM Productions spant zich in en zal naar beste kunnen handelen in de gegeven en bestaande omstandigheden tijdens de werkzaamheden. Opdrachtgever verplicht zich de omstandigheden voor TVM Productions zo gunstig mogelijk te maken en waar nodig maatregelen te treffen, waaronder, doch niet uitsluitend, het instrueren van andere aanwezigen.
3. De opdrachtgever zal TVM Productions steeds volledige medewerking verlenen, tijdig alle nuttige en nodige informatie, dan wel de toegang hiertoe, verschaffen en zorgen voor de in redelijkheid benodigde faciliteiten. Indien de voor de uitvoering van de opdracht benodigde informatie niet tijdig aan TVM Productions is verstrekt en/of de in redelijkheid benodigde faciliteiten niet zijn verschaft, heeft TVM Productions het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten bij de opdrachtgever in rekening te brengen.
4. Fotografie en film zijn een kwestie van creativiteit en persoonlijke smaak. Aanvaarding van de opdracht betekent dat de opdrachtgever akkoord gaat met de door TVM Productions gehanteerde stijl. TVM Productions kan een globale beeldoptimalisatie toepassen op onder meer kleur, contrast en uitsnede, doch is daartoe niet verplicht. Uitgebreide nabewerking vindt enkel na overleg met TVM Productions plaats en kan extra kosten met zich meebrengen.
5. Opdrachtgever is gehouden al datgene te doen en laten wat redelijkerwijs nodig en wenselijk is om een tijdige en juiste uitvoering van de opdracht mogelijk te maken.
Artikel 6. Tussentijdse wijziging van de Opdracht

Er is sprake van een aanvullende opdracht wanneer een opdracht na het aanvaarden van de opdracht gewijzigd wordt en dit extra werkzaamheden voor TVM Productions met zich brengt. Voor deze aanvullende Opdracht zal een aparte Offerte worden gemaakt. Veranderingen die in een al verstrekte opdracht worden aangebracht, kunnen tot gevolg hebben dat de oorspronkelijk overeengekomen levertijd door TVM Productions wordt overschreden. TVM Productions is gerechtigd om de extra kosten voor wijziging van de opdracht aan de opdrachtgever in rekening te brengen.

Artikel 7. Oplevering

Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen, is de door TVM Productions opgegeven levertijd geen fatale termijn. Bij overschrijding van deze levertijd zal TVM Productions pas in verzuim raken na schriftelijke ingebrekestelling met een redelijke termijn.

Artikel 8. Vergoeding en betalingsvoorwaarden
1. Indien aannemelijk is dat TVM Productions hogere kosten heeft gemaakt en/of meer werk heeft verricht welke redelijkerwijs noodzakelijk waren, zal TVM Productions dit doorberekenen aan de opdrachtgever.
2. De uiteindelijke vergoeding wordt gebaseerd op basis van verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten op basis van nacalculatie met inachtneming van de overeengekomen uurprijs en andere gebruikelijk gehanteerde prijzen.
3. In beginsel zal aan opdrachtgever bij akkoord van de offerte en/of voorstel een voorschot in rekening brengen van 30% (dertig procent) van de totale opdrachtsom. Bij het einde van de opdracht zal het restant ad 70% (zeventig procent) van de totale opdrachtsom worden gefactureerd. Dit geldt ook indien de opdrachtgever het geleverde niet gebruikt. Bij omvangrijke opdrachten kunnen deze percentages afwijken.
4. Facturen dienen binnen veertien dagen na factuurdatum te worden voldaan, bij gebreke waarvan de opdrachtgever zonder nadere ingebrekestelling in verzuim is en de opdrachtgever alsdan een rentevergoeding verschuldigd is van 10 procent per maand vanaf de vervaldatum. Indien de opdrachtgever na sommatie, als bedoeld in artikel 6:96 lid 6 van het Burgerlijk Wetboek, nalatig blijft de toegezonden declaratie te voldoen, verbeurt de opdrachtgever een boete conform het tarief vermeld in artikel 2 van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, met een minimum van € 100,00, onverminderd de verschuldigde rente.
5. Betaling door de opdrachtgever houdt erkenning van de verschuldigdheid van de factuur in.
Artikel 9. Opschorting en annulering
1. Indien een factuur niet binnen de betalingstermijn wordt voldaan kan TVM Productions, nadat de opdrachtgever hiervan op de hoogte is gesteld, al haar werkzaamheden ten behoeve van de opdrachtgever opschorten totdat het bedrag van de factuur is voldaan. TVM Productions aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die de opdrachtgever lijdt, welke ontstaat als gevolg van een opschorting van de werkzaamheden als hier bedoeld.
2. Indien opdrachtgever niet tijdig de benodigde informatie voor de uitvoering van de opdracht verstrekt of verzuimt (tijdig) aanwezig te zijn, terwijl dit voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijk is, is TVM Productions gerechtigd de Overeenkomst op te schorten of te ontbinden.
3. Bij annuleringen van opdrachten die plaatsvinden op een moment dat gelegen is vóór drie weken voor de geplande eerste werkzaamheden door TVM Productions, wordt geen vergoeding in rekening gebracht. Bij annuleringen korter dan twee weken voor de geplande eerste werkzaamheden door TVM Productions, heeft zij recht op een vergoeding van 50% van de overeengekomen opdrachtvergoeding. Annulering binnen 48 uur voor geplande eerste werkzaamheden geeft TVM Productions recht op een vergoeding van 100% van de overeengekomen opdrachtvergoeding. Deze annuleringsregeling geldt onverkort voor schade die TVM Productions lijdt door annuleringen van derden, zoals geboekte reiskosten en/of reiskostenvergoedingen van TVM Productions.
Artikel 10. Klachten
1. Klachten over de uitvoering van de opdracht of bezwaren tegen een factuur dienen binnen veertien dagen na de verzenddatum van de stukken of informatie waarover opdrachtgever reclameert, dan wel binnen veertien dagen na de ontdekking van het gebrek, schriftelijk aan TVM Productions te worden kenbaar gemaakt.
2. Klachten als in het eerste lid bedoeld, schorten de betalingsverplichting van opdrachtgever niet op.
3. In geval van een terecht uitgebrachte klacht heeft TVM Productions de keuze tussen aanpassing van de in rekening gebrachte vergoeding, het kosteloos verbeteren of opnieuw verrichten van de afgekeurde werkzaamheden, of het (gedeeltelijk) niet (meer) uitvoeren van de opdracht tegen een restitutie naar evenredigheid van door opdrachtgever reeds betaalde vergoeding.
Artikel 11. Aansprakelijkheid en vrijwaring
1. TVM Productions is slechts aansprakelijk voor directe schade die is ontstaan door bewuste roekeloosheid of opzet van TVM Productions en/of voor directe schade die voortkomt uit de wet of de overeenkomst. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
  • a. de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade;
  • b. de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van TVM Productions aan de Overeenkomst te laten beantwoorden, voor zoveel deze aan TVM Productions toegerekend kunnen worden;
  • c. redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover opdrachtgever aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
2. Iedere aansprakelijkheid van TVM Productions voor indirecte schade, waaronder begrepen maar niet beperkt tot gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van afnemers van opdrachtgever, is uitgesloten.
3. Behoudens in geval van opzet of bewuste roekeloosheid van TVM Productions, is de aansprakelijkheid van TVM Productions beperkt tot de hoogte van de factuur van de opdracht, althans dat gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
4. Opdrachtgever vrijwaart TVM Productions tegen alle aanspraken van derden, alsmede voor alle aanspraken die verband houden met het gebruiken van het geleverde Werk.
Artikel 12. Overmacht
1. TVM Productions is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens de opdrachtgever indien zij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet te wijten is aan schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.
2. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop TVM Productions geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor TVM Productions niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Werkstakingen in het bedrijf van TVM Productions daaronder begrepen.
3. TVM Productions heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen indien de omstandigheid die (verdere) nakoming van de Overeenkomst verhindert, intreedt nadat TVM Productions haar verbintenis had moeten nakomen.
4. TVM Productions kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de Overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden is ieder der partijen gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
Artikel 13. Toepasselijk recht en forumkeuze
1. Op alle rechtsbetrekkingen waarbij TVM Productions partij is, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
2. De rechter in het arrondissement waar TVM Productions is gevestigd, is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft. Niettemin heeft TVM Productions het recht het geschil voor te leggen aan de volgens de wet bevoegde rechter.
3. Partijen zullen pas een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.
Artikel 14. Intellectuele eigendom
1. Alle door TVM Productions ontwikkelde werken, waaronder maar niet beperkt tot foto’s, video’s, en andere visuele content, blijven eigendom van TVM Productions, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
2. Opdrachtgever verkrijgt een exclusieve licentie voor gebruik van de geleverde werken voor de overeengekomen doeleinden en in de overeengekomen mate, mits de opdrachtgever aan zijn verplichtingen voortvloeiende uit de Overeenkomst heeft voldaan.
3. Het is de opdrachtgever niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming van TVM Productions veranderingen in de geleverde werken aan te brengen, tenzij uit de aard van het geleverde anders voortvloeit.
4. Elk gebruik van het werk dat niet is overeengekomen, wordt beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht van TVM Productions. Opdrachtgever dient voor dergelijke inbreuken een schadevergoeding te betalen ter hoogte van ten minste driemaal de door TVM Productions gebruikelijk gehanteerde licentievergoeding voor dergelijk gebruik, zonder het recht van TVM Productions om daarnaast vergoeding van overige geleden schade te vorderen.
Artikel 15. Privacy en geheimhouding
1. TVM Productions respecteert de privacy van opdrachtgever en handelt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Persoonsgegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd.
2. TVM Productions zal alle informatie die zij van opdrachtgever ontvangt geheim houden en zal deze informatie alleen gebruiken voor zover dat noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst.
3. Opdrachtgever zal zonder toestemming van TVM Productions geen informatie over de aanpak, methoden en technieken van TVM Productions aan derden bekendmaken.
Artikel 16. Overige bepalingen
1. Afwijkingen van en aanvullingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze schriftelijk zijn overeengekomen.
2. Indien één of meerdere van de bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden, blijven de overige bepalingen volledig van toepassing. TVM Productions en opdrachtgever zullen in dat geval in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht wordt genomen.
3. TVM Productions is te allen tijde gerechtigd deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding. TVM Productions zal de gewijzigde voorwaarden tijdig aan opdrachtgever toezenden. Indien geen tijdstip van inwerkingtreding is meegedeeld, treden wijzigingen jegens opdrachtgever in werking zodra hem de wijziging is medegedeeld.

Deze algemene voorwaarden zijn geupdate op 29 augustus 2024

Klik Hier voor de oude algemene voorwaarden